10 IDEEËN VOOR DE OVERKAPPING

Categorieën: Blogs

Het voorjaar komt er weer aan. De avonden zijn lang, maar nog wel fris. Een overkapping is voor deze lange, frisse avonden een uitkomst. Maar een overkapping is meer dan alleen een overdekte plek. Doe met deze tien ideeën inspiratie op voor uw eigen overkapping!

1. Gebruik planten onder uw overkapping

Het gebruik van planten onder de overkapping zorgt voor een natuurlijke overgang van de tuin naar de overkapping. Vooral wanneer u het buitengevoel wilt houden zijn klimmende planten aan het plafond van de overkapping een goede oplossing.


Bron

 

2. Breng sfeervolle verlichting aan

Maak voor een warme, sfeervolle uitstraling onder uw overkapping gebruik van sfeervolle verlichting. Natuurlijke materialen zorgen ook hier weer voor een mooie overgang van de tuin naar de overkapping. Vul dit aan met kaarsen voor een romantisch eindresultaat.

Sfeervolle verlichting
Bron

3. Maak een afscheiding tussen de tuin en de overkapping

In plaats van een mooie overgang van de tuin naar de overkapping kan ook gekozen worden voor een aparte overkapping als ‘tuinkamer’. In dat geval is het mooi om de overkapping van de tuin af te scheiden. Door aan de voorkant van de overkapping een hek te plaatsen wordt een mooie kamer gecreëerd.

Bron

4. Plaats een open haard

Een open haard onder de overkapping brengt warmte en gezelligheid. Denk ook eens aan een combinatie open haard/barbecue. Na het barbecueën kan het rooster verwijderd worden om plaats te maken voor een gezellig warm vuur.

Bron

 

 5. Maak de overkapping winterklaar

Ook in de winter is het heerlijk om buiten te zijn. Een mooie open haard of een stijlvolle terraskachel brengt warmte, maar denk voor een optimaal resultaat ook eens aan een andere inrichting van de overkapping. Breng de overkapping voor de koude wintermaanden met robuuste meubelen en natuurlijke materialen in een landelijke, winterse sfeer.


Bron

 

6. Creëer een zomers gevoel met een pergola


Wanneer de overkapping vooral dient als beschutting om gezelligheid te creëren in de zomer, kunt u ook kiezen voor een pergola. Deze laat (onbegroeid) veel licht door, maar is niet waterdicht. Als de zon schijnt geeft dit door de lichtinval een extra dimensie aan de overkapping.Bron

7. Voor een strandgevoel: gebruik zand!

Buitentegels zijn praktisch en wanneer ze vanuit de tuin doorlopen onder de overkapping creëren ze een mooi geheel. Maak voor een speels effect eens gebruik van zand onder de overkapping. Dit zorgt voor het ultieme strand- en zomergevoel.


Zand onder de overkapping
Bron

8. Plaats een hangmat onder de overkapping

Een stoffen hangmat is stijlvol en zorgt voor een rustige, ontspannen sfeer onder de overkapping.

Hangmat
Bron

9. Plaats een bar onder de overkapping

Een bar is zeer geschikt voor onder een overkapping. Naast het feit dat het een mooie strakke uitstraling geeft, kan een bar een dubbele functie bekleden: de bar dient natuurlijk als bar, maar kan ook dienen als afscheiding tussen de tuin en de overkapping.

Bron

10. Een outdoor badkamer

Op warme zomerdagen is het heerlijk om je buiten op te kunnen frissen. Wat is er fijner dan dit buiten te kunnen doen? Van redelijk simpele regendouche tot complete badkamer met jacuzzi: alles is mogelijk onder een overkapping.

Bron


Site disclaimer: Alle afbeeldingen op deze blog van zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Wij houden geen auteursrecht over deze foto's. Deze foto's zijn verzameld uit verschillende openbare bronnen, waaronder websites geacht in het publieke domein. Hartman doet zorgvuldig en grondig onderzoek naar de originele bron en plaatst deze bij de afbeeldingen. Als iemand bezwaar heeft tegen het tonen van een foto of als sprake is van onjuiste bronvermelding kan contact met ons worden opgenomen via 074 – 265 99 99. De afbeelding zal na verificatie onmiddellijk worden aangepast of verwijderd.


Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands