10 ideeën voor de inrichting van een grote tuin

Categorieën: Blogs

De lente staat weer voor de deur. Langere avonden, hogere temperaturen, zingende vogels en volop zonnestralen. Kortom: nog even wachten en dan kunnen we straks weer heerlijk van het buitenleven genieten! Reden genoeg om alvast wat leuke ideeën voor de tuin op te doen. Bekijk 10 leuke ideeën voor het inrichten van een grote tuin!

 

Idee 1: Een romantisch slingerpad

Een grote tuin kunt u mooi doorbreken met het aanleggen van een romantisch slingerpad van kiezelsteentjes versierd met een stenen border. Als extra touch is het ook leuk om een authentiek ogende kaarslantaarn in de boom te hangen. 

Mooi romantisch pad voor een grote tuin

Bron

 

Idee 2: Gezellige reuzen tuinbakken als afscheiding

Het zitgedeelte afscheiden van de tuin met mooie, reuze gezellige bloembakken voor een knus terras. De grote tuinbakken zorgen daarnaast voor een rustige uitstraling.

Leuk idee voor inrichting grote tuin: grote plantenbakken

Bron

 

Idee 3: Mooie uitgestrooide bloemen uit een oude melkfles

Leuk idee voor een grote tuin met een groot gazon. Versier het gazon met een lange strook witte bloemen die als het ware uit een oude melkfles ‘lekken’.

Leuk idee voor groot gazon: bloemen uit oude melkfles

Bron

 

Idee 4: Knusse zitkuil

Een diepe gezellig ingerichte zitkuil geeft een knus en beschermend gevoel. Zitkuilen zijn te maken in allerlei soorten en maten. In het onderstaande foto een prachtig voorbeeld van een zitkuil. De combinatie van hout en de groene beplanting geven een mooi contrast en een natuurlijke uitstraling.

Grote tuin inrichten met knusse zitkuil

Bron

 

Idee 5: Privé-strand in achtertuin

Een origineel concept: met dit privé-strand brengt u het strandgevoel naar de achtertuin. ’s Avonds een gezellig kampvuur en overdag een mooie speelplek voor de kinderen.

Prive strand voor grote tuin

Bron

 

Idee 6: Eigen moestuin

Moestuinen zijn populair. Richt in uw grote tuin een gedeelte in voor een eigen moestuin en verbouw uw eigen groente. Moestuinen kunt u zo groot maken als u zelf wilt en ze kunnen ook prima in een kleine tuin. U kunt ze bijvoorbeeld ook verhoogde moestuinen of hangende moestuinen maken.

Eigen moestuin inrichten in grote tuin

Bron

 

 Grote tuin inrichten met schattige moestuin

 

 

Idee 7: Strakke (verhoogde) vijver voor de moderne tuin

Een mooi sieraad voor in een grote tuin: een grote vijver verrijkt met bijvoorbeeld drijfplanten en waterlelies. Water in de tuin brengt niet alleen natuur, maar bovenal leven in de tuin.

Mooie strakke vijver voor moderne tuin

Bron

Verhoogde vijver voor in grote tuin

Bron

 

Idee 8: Ontspannen schaduwplek onder de bomen

Leuk idee voor een grote tuin met bomen: een ontspannen schaduwplek creëren met een vlonder voor de warme zomerse dagen. De comfortabele en kleurrijke kussens zorgen voor een extra zomers gevoel en maken de vlonder tot een ware ontspanningsplek.

Mooie schaduwplek voor tuin met bomen

 

Idee 9: Grote tuin opdelen in kleine delen

Een grote tuin opdelen in kleine delen zorgt voor een besloten en knusse sfeer. Door het gebruik van verschillende groen getinte planten in combinatie krijgt de tuin een rustige en natuurlijke uitstraling.

Idee voor inrichting grote tuin

Bron

 

Idee 10: Stoere tuinbank van bielshout

Het robuuste bielshout geeft de tuin een stoere uitstraling. Daarnaast is het niet alleen mooi, maar ook nog eens functioneel. Leg wat comfortabele kussens in de zitbank en je hebt een mooie zitplek in de tuin.

Stoere tuinbank van bielshout voor grote tuin

Bron

Site disclaimer:

Alle afbeeldingen op deze blog van zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars. Wij houden geen auteursrecht over deze foto's. Deze foto's zijn verzameld uit verschillende openbare bronnen, waaronder websites geacht in het publieke domein. Hartman doet  zorgvuldig en grondig onderzoek doen naar de originele bron en plaatst deze bij de afbeeldingen. Als iemand bezwaar heeft tegen het tonen van een foto of als sprake is van onjuiste bronvermelding kan contact met ons worden opgenomen via 074 – 265 99 99. De afbeelding zal na verificatie onmiddellijk worden aangepast of verwijderd.Welcome to Hartman Europe


Please select your language or region

International
English
United Kingdom
English
Czech Republic
Czech - Češka
The Netherlands
Dutch - Nederlands